2015. július 27., hétfő

Bemutatom három álomkanapém...

... melyek sajnos nem az enyémek, egyik sem. De álmodozni azért lehet, és valakinek előbb-utóbb talán még be is tervezhetem a lakásába :D

Jöjjön hát a lista a kanapékról, melyeket bármikor elfogadnék.

1. Finn Juhl - Poet Sofa
Ezt a kétszemélyes kis kanapét Finn Juhl saját otthonába tervezte 1941-ben. A dán manufaktúrák legjobb hagyományait követve készül, kézi varrású huzattal, a lábakat pedig több különböző fafajta közül lehet kiválasztani. Nekem az aranyos formája tetszik, ha ránézek, rögtön kedvem támad belekuckózni egy takaróval, egy könyvvel és egy csésze kakaóval (na nem most, hanem télen :D ).





 2. Arne Jacobsen - Mayor Sofa
A második álomkanapé is egy MCM csoda, a két dán építész, Arne Jacobsen és Flemming Lassen tervezésében. Eredetileg a Sollerod-i városházának tervezték 1939 és 1942 közt. A váz tölgyfa és többféle kivitelben is lehet rendelni, a pontos ár pedig a kárpit minőségétől függ.
Ez a darab gyönyörű! Annyira letisztult a formája, kifinomultak az arányai, és elegáns, hogy csak lelkendezni tudok. Az, hogy a színválaszték is gyönyörű, csak hab a tortán.




3. Chesterfield kanapé

Hogy a Chesterfield elnevezés honnan ered, nem teljesen világos, az viszont biztos, hogy ez a bútor az angol eleganciát képviseli. Ha bőr, akkor férfias, ha szövet, akkor nőies, de mindig kifinomult.Sok gyártó van a piacon, itthon is legalább három, de a minőség közel sem azonos, és ha ronda a bőr, az sajnos a nagyszerű alapot is teljesen el tudja rontani, és akkor sajnos az elegancia helyett valami egészen más hatást érünk el.








Nektek van álomkanapétok?


2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ajánlom figyelmedbe jelenleg a vivre.hu-n van jelenleg a poet sofa-hoz hasonló csinos kanapé, még megfizethető áron: http://www.vivre.hu/p-464170/renne_turquoise_kétszemélyes_kanapé
    A Wintech design alatt találod :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Köszönöm a tippet, sajnos most nem fogok kanapét venni, de jó volt gyönyörködni :)
    Jó olvasgatást a blogon! :)

    VálaszTörlés

Szólj hozzá!