2013. november 20., szerda

Beszéljünk a lakásról! - A tervek, és a dolgok állása

Az előző bejegyzésben nagyjából beszámoltam a lakás főbb tulajdonságairól a vásárlás pillanatában, most pedig a terveket és az azóta történt fejleményeket szeretném leírni.
Első körben felszedtük a laminált parkettát a nagy szobában, így kiderült, hogy szép állapotban lévő fa parketta van alatta! Népünnepély! Természetesen fel kell csiszolni, de ez akkor is nagy öröm, sokkal jobban szeretem az igazi parkettát mint a lamináltat...

Volt lomtalanítás, ahol kitettünk egy pár tulaj által otthagyott dolgot (igazából csak a lerohadt "retró" konyhaszekrényt, a többi dolgot még fel fogom használni valamilyen formában, amiről persze írni is fogok a későbbiekben), illetve sikerült összeszedni egy gyönyörű széket is, aminek sajnos van egy apróbb hibája, de erről majd máskor :)
Térjünk tehát a lényegre! Az átalakítási javaslat már az ingatlan.com - on is fent volt:


Ezt az ötletet valósítjuk meg kisebb módosítással és pontosítással (a különbség igazából a bejárati ajtó melletti pengefal és a nem létező gardrób), valahogy így:

Nemtúlszép, pontatlan, és nem szkennelésre készült rajz, röviden bocsánat a minőségért...
Még fogok készíteni egy normális arányos rajzot is, ez még csak az első nekifutás volt de mint kiderült a mestereknek szüksége volt valami ilyenre tehát ez alapján kezdték el bontani a falat....
Ami most így néz ki:


Elvileg a héten elkészül a fűtés (ugyanis már van kazánom) és a falakat is felépítik! Nagyon izgulok, hogy hogyan fog kinézni, jó lesz élőben látni végre azt ami eddig csak a képzeletemben és papíron létezett. :)
Amíg műszaki dolgok készülnek, addig én minden részletet pontosítok, csempét nézek, konyhabútort tervezek és hasonlók, szóval nagyon érdekes-izgalmas ez az időszak, elképesztően élvezem :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!