2016. január 27., szerda

Svéd kékség

Mondtam már, hogy imádom a svédeket? Kicsit el is kezdtem tanulni svédül doulingoval, és bár elég hamar félbehagytam a dolgot, annyit elértem, hogy néhány elég használhatatlan tőmondatot tudok svédül :D
A rajongásom elsősorban a fjordoknak, a designnak és az Ikeának szól.

A skandináv lakások mindig olyan letisztultak, világosak, harmonikusak, és bár szinte bármelyikben szívesen élnék, de a legtöbbjük elég hasonló. De nem ez a svéd lakás! A világos színek mellett a tulajdonos, Kristen Lagerkvist egy gyönyörű árnyalatú mélykéket használt, amit nagyon szépen egészítenek ki a textilek, illetve a fém és fa felületek.

A legjobb pedig az, hogy ezt az enteriőrt tökéletesen lehet másolni itthon is, ugyanis tele vagyunk olyan belvárosi lakásokkal, ahol ilyen nyílászárók vannak. Ilyen thonet hintaszéket múltkor ötezerért láttam, de sokszor lomtalanításon is ki lehet fogni ezt a típust.
Az ebédlőasztalhoz vegyes régi faszékeket szintén az aukciós oldalakról vadásznék, ráadásul ezekből mindig van kínálat. A lámpákat és apróságokat bolhapiacról, az Ikeából, és a H&M Home-ból szerezném be. Hogy egy kis élet legyen, növények is mindenképp kellenek, tegyük őket kosárba! A képek nagyon fontosak: én az interneten szemezgetnék a kedvenceim körül, azokat nyomtatnám ki.
Ilyen, vagy ehhez hasonló (pl. bonanza) tálalószekrény is szokott lenni aukciós oldalakon, utána pedig már csak le kell festeni krétafestékkel, hogy ezt az antikolt hatást kapjuk. Dohányzóasztalnak le lehet fújni egy Vittsjöt (Ikea) aranyra, hasonló kanapét szintén Ikeából lehet szerezni. A legnehezebb dolog a Beni Ourain szőnyeg: valószínűleg próbálnék valami hasonló, világos darabot venni.
Ne feledkezzünk el a magas fehér parkettaszegőkről, és a holkerlécekről a mennyezeten, illetve a tökéletes kék színről sem! Kedvet kaptatok hozzá? :)

Forrás: http://www.elledecoration.se/hemma-hos-var-nya-bloggare-krickelin/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!