2016. február 4., csütörtök

10 kedvenc DIY lámpám


Nagyon szeretem a saját készítésű lámpákat, mert a boltban kaphatóak általában vagy szépek, ám nagyon drágák, vagy rettentően rondák, így ha  az ember olcsón akar valami csinosat, sokszor valamit rögtönöznie kell. Én is többször készítettem a már lámpát, a konyhámba befőttesüvegből, az ebédlőbe régi petróleumlámpa üvegekből csillárt (ITT), a Blahába kosárból lámpaernyőt, és műanyag kaspóból "ipari" lámpát. (ITT). Most összeszedtem 10 kedvencem szerte az internetről. Remélem, valakinek sikerül ötletet adnom :)1. Balsafa lámpaernyő
Modern kiegészítés egy klasszikus lámpatesthez. Az elkészítés egyszerű, egy akár régebbi lámpaernyőre és művészellátóban vagy faáruboltban beszerezhető balsafára, és ragasztóra lesz csak szükségünk. Az elkészítés a leírás alapján elég egyszerűnek tűnik.


Elkészítés: http://ilovebokkie.blogspot.hu/2012/07/ciy-create-it-yourself-woven-wood.html

2. Réz One Kings Lane csillár
Hát ezt elfogadnám, imádom a formát!
Ennek a lámpának a készítése során elvileg az alkatrészek megrendelése a legbonyolultabb feladat, de lehet hogy lévén nem Amerikában vagyunk, nekünk ez el is lehetetleníti ennek a csodának az elkészítését. Bevallom nem jártam utána, hogy lehet-e ilyen alkatrészeket rendelni itthon, mivel pont nincs szükségem több csillárra, de ha valaki kideríti, szóljon nekem is!
Mindenesetre a darab gyönyörű, szóval ha elkészíteni talán nem is tudjuk, de azért vágyakozva csodálhatjuk.


Elkészítés: https://www.onekingslane.com/live-love-home/brass-chandelier-diy/?SSAID=314743&utm_medium=Affiliates&utm_source=Shareasale&utm_term=354787&utm_content=314743

3. Beton spot:
 Mostanában nagyon foglalkoztat a beton mint anyag, szóval terveim szerint hamarosan jönnek ilyen témájú posztok. Ezért is tetszett meg ez az egyszerűen elkészíthető kis beton spotlámpa. Textilkábellel több darabot felfüggesztve nagyon különlegesen nézne ki. Csak arra vigyázzunk, hogy ne csináljunk sokkal nagyobbat, mert ha túl nehéz, lehet, hogy nem bírja el a mennyezet.


Forrás: http://allthemods.com/userinfo.php?userid=25&id=8798

4. Ikea Foto lámpa hack - marokkói lámpa:
Szereted a marokkói lámpákat, de nincs egy kisebb vagyonod, hogy vegyél egyet? Verj szét sok türelemmel egy Ikea Foto lámpát, és fordítsd fejjel lefelé!


Elkészítés: http://www.ikeahackers.net/2014/06/zenzational-foto-lamp.html#7rAG9VolHcics0y8.32

5. Sarah M. Dorsey - Tripod álólámpa
Nagyon szeretem a blogot ahonnan ennek az állólámpának az ötlete származik. Ebben az esetben ugyanazt a designt érte el az eredeti töredék árán. Ilyenkor nagyon szeretném ha lenne helyem egy állólámpának.


Elkészítés: http://sarahmdorseydesigns.blogspot.ca/2013/10/knocktoberfest-tripod-floor-lamp.html

6. Sokszögű réz lámpa
Nagyon csinos réz sokszögű lámpa. Én nem érzem szükségesnek a közepén az Ikeás Foto függesztéket,  de az ötlet nagyon jó, és szép a kivitelezés.


 Elkészítés: http://www.thegatheredhome.com/diy-copper-pipe-icosahedron-light/

7. Kosárból lámpa:
Ezt már elkészítettem én is a Blaha-lakásban, annyi különbséggel, hogy nem fújtam le feketére. Én pont kifogtam egy leárazást, így a kosarat olcsón meg tudtam venni az Ikeában, ezután vágtam egy lyukat a szintén Ikeás Hemma vezetéknek, felakasztottam, és kész is volt.

Ötlet: http://amberinteriordesign.com/5-diys-id-like-to-try-2/

8. Ikea Maskrosból  Sputnik csillár
 Jenny, a Litle Green Notebook bloggere készítette ezt a csodás Ikea hacket, ami az aranyárban lévő sputnik csillárok életképes alternatívája lehet.


Elkészítés: http://littlegreennotebook.blogspot.hu/2011/05/diy-sputnik-chandelier.html

9. Balsafa csillár
Balsafa megint: leírást nem találtam, de nem lehet túl bonyolult, csak ragasszunk össze jó sok balsafát megközelítően gömb formában. Ha viszont elkészítjük, ne ettől várjuk, hogy fényárba borítja nappalinkat, inkább hangulatvilágításnak ajánlanám.

10. Bubble csillár
Nagyon édes ez az üveggömbös csillár, ami jól mutathat lányszobákban, de ha elég üveggömböt használunk, akár egy nappaliban is.Elkészítése nem túl bonyolult, viszont az üveggömböket gyors kutatáson alapján úgy tűnik csak innen lehet beszerezni: http://www.cb2.com/bubble-spheres-clear/f4820?c=527&f=4820&q=bubble+balls&fromLocation=Search&DIMID=400001&SearchPage=1&aff=cj

Elkészítés: http://bubblechandelier.net/jean-pelle-diy-bubble-chandelier

Nektek melyik a kedvencetek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!