2016. március 8., kedd

Minimál felújítás a Vár alatt - eredeti állapot és tervek

Ezévi első posztomban lakásfelújításokat, bútorfelújításokat és egyéb ínyencségeket ígértem, de egyelőre elég hiányosan teljesítettem ezen - némileg könnyelmű - ígéreteket. Ennek oka főképp az, hogy bár a projektek haladnak, de nekem nem mindig van időm és energiám írni is róluk... de ami késik nem múlik. Mindenesetre a facebook oldalon mindig naprakészebb dolgok vannak: ha részletesen nem is számolok be, de mindig betekintést nyújtok az aktuális történésekbe :)

A mai poszt témája egy Vár alatt található lakás kis költségvetésű felújítása. A lakásban a tulajdonos szülei éltek, és csak néhány évig akarja hasznosítani a lakást, amíg lánya ide nem költözik. Így a felújításnál a legkevesebb dologba próbálunk beavatkozni: egy kis falrészt bontottunk, egy gipszkarton falat építünk, villanyt szerelünk-  mert muszáj volt a régi alumínium vezetékeket rézre cserélni, falat és konyhát festünk. A konyha - a frontok festésén kívül csak egy új munkapultot kap, egyébként érintetlen marad, a fürdőhöz szintén nem nyúlunk, a parkettát nem csiszoljuk. A berendezés többségét is a meglévőből oldjuk meg, csak pár kiegészítésre lesz szükség - ezt majd részletesebben leírom, ha már ott tartunk. A kivitelezés is elég gyorsan kell elkészüljön, remélhetőleg 2-3 hét múlva már a berendezés is kész lesz.

Ebből az alaprajzból indultunk:


Ez itt már a félig-meddig méretezett bontási-építési terv:


Ez pedig a berendezett alaprajz, ami a nagyszoba tekintetében kicsit változott, ha nagyon unatkozom, lehet, hogy azt is lerajzolom egyszer:


Itt pedig néhány terv az "előtte" állapotokról, ezek a képek már akkor készültek - mint látható - mikor már a dolgok többségét elvitték. Az itt látható bútorok többsége viszont marad is, legfeljebb egy kicsit át lesznek alakítva, festve.


Nappali

Konyha

A terasz ajtaja az előszobából nézve

Előszoba

Átjáró-fürdő
Innen indulunk, hamarosan jelentkezem a folyamatképekkel, és a berendezés terveivel is! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!