2015. november 13., péntek

Sötétkék éjjeliszekrény sárgaréz fiókgombokkal

Ezt a régebbi típusú Ikea Hemnes éjjeliszekrényt anya szerezte. Fenyőből van, és a formája tetszett, de a jelenlegi kinézete nem annyira, főleg hogy a fenyő nem épp a kedvenc fa típusom.


Így hát csiszolás után felvittem rá egy réteg Trinát univerzális alapozót (az volt otthon), száradás után kicsit ezt is megcsiszoltam, és jöhetett a zománcfesték. Egy Kemolux kék festéket kevertem Trinát feketével addig, amíg meg nem kaptam a tökéletes árnyalatot:
Ennek kapcsán el kell mondjam, mennyire csodás érzés végre egy műhely-szerűségben lenni, és nem a nappali közepén csiszolgatni és festeni. Annyira jó, hogy végre van helyem szétpakolni, és nem kell azon aggódjak, hogy mi van ha félrecsöppen a festék.
A képeken látszik, hogy először fehéren hagytam a lábakat, és gondolkoztam rajta, hogy aranyra festem őket. Végül arra jutottam, hogy ha nem lenne azonos árnyalatú az arany a fogók sárgaréz színével, béna lenne az összhatás, így végül nem kockáztattam, és kékre festettem a lábakat is.A kikevert színt két rétegben vittem fel, majd visszaszereltem a leszedett ajtót, feltettem a fogókat (melyeket a H&M home-ban vettem), és lefotóztam "szépen" Mivel nekem már van éjjeliszekrényem, ez (sajnos) eladósorba kerül. Ha valaki érdeklődik, írjon üzenetet :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!