2015. december 7., hétfő

Karácsonyi ablakok

Elkövetkezett ez is: végre itt a karácsonyi szezon! Az egyetlen szépséghibája ennek az időszaknak, hogy egybeesik a "varázslatos" jogi egyetem nem kevésbé "csodálatos" vizsgaidőszakával. De ha minden rendben megy, ezen a szezonon kívül már csak egy karácsonyt rabol el az életemből a doktori címhez vezető út. Milyen menő is lesz majd: dr. Gergely Anna lakberendező.
Most hogy kisiránkoztam magam kicsit, következzen a lényeg: nem hagytam, hogy teljesen hangulat nélkül maradjak, így készítettem egy kis dekort a díszítési szempontból nagyszerű gerébtokos ablakomba. Ez az ablak - bár ablakpucolásnál egy kis plusz energiát igényel a tisztítása - nagyszerű lakberendezési szempontból! Az ablakok közé be lehet pakolni az olyan növényeket, melyek nem szeretik a szoba meleget, illetve úgy lehet karácsonyi csicsákat rátenni, hogy a macska nem tudja lecibálni.
Nézzük hát, mi készült:


Felhívnám a figyelmet a vörösrézre átfújt kis vázára az asztalkán, amit a legutolsó lomizáson szereztem, és imádom a formáját! A virágok a függönyön praktikus célt szolgálnak: mivel a karnis nem nagyon akar működni, ezért ezekkel a csipeszes textilvirágokkal "húzzuk össze" a függönyt éjszakára.


Egyrészt csillagokat vágtam ki (120 db-ot) más projektből (amit még mindig nem mutattam meg) megmaradt bronzszínű kartonpapírból, illetve A3-as műszaki kartonból amszterdami házak mintájára vagdostam ki sniccerrel egy kis várost. A csillagok nyolcszögletűek, mivel ez a forma jobban tetszik mint az ötszögű, egyrészt mert elegánsabb, áramvonalasabb, másrészt mert kevésbé jut eszembe róla a vöröscsillag. Miután pár este filmnézés közben kivagdostam őket, egy este felfűztem őket cérnára tizenötösével. Jó tanács: rögtön tegyétek fel, és ha el akarjátok tenni, tegyétek fűzérenként külön papírtasakokba, különben annyira össze fog gubancolódni, hogy az életben nem szeditek szét.

Cicó minőségellenőrzést végez

Az "ablak aljába házikókat" című ötletet a Pinteresten láttam, de azt hiszem az amszerdami házikós ötlet már az enyém volt. Ehhez mint fentebb írtam, műszaki kartont használtam, amit jobban szeretek, mivel vastagabb mint a hagyományos nyomtatásra használt papír, ezért ellenállóbb, kevésbé gyűrődik, kevésbé látszik át és szebben lehet belőle dolgokat kivágni. Ha leméritek az ablakotokat, majd a megfelelő méretben házikókat rajzoltok vonalzóval - én fotó alapján csináltam - akkor ezt fogjátok kapni. Az előre megrajzolt mintát kell sniccerrel kivágni. A megrajzolással együtt kb. fél óra megcsinálni egyet. A rögzítéshez a celluxot kis gyűrű alakba hajtottam ( ragacsos oldallal kifelé), és ennek segítségével ragasztottam az ablakra. A vastag papír előnye, hogy valószínűleg nem fog elszakadni, mikor leszedem az ablakról, így valószínűleg jövőre is használni fogom.Igen, kéne egy belső udvar felújítás, és nem, nem tudom miért piros és nem zöld a szemben lévő ajtó


 A madárkát anyától kaptam, és a Butlersből van, a jácintot az Ikában vettem 250 Ft-ért, és egy gyönyörű lomizott régi befőttesüvegbe ültettem át.


Az arany kaspó egy ronda régi kaspó átfújva sprayfestékkel, benne az elképesztően csodás lilás pozsgásom. A küldetésem, hogy életben tartsam, egész jól halad, drukkoljatok, mert imádom, annyira szép! A kis elvirágzott korallvirág Virág nevű barátnőm által készített babos kaspócskában van, és remélhetőleg ő is élvezi a hűvösebb időt.

Ezen a képen (ami egyébként jó szemcsés, meg kéne tanulnom fotózni) felhívnám a figyelmet egyrészt a csodás csillárra, amiről már múltkor írtam, másrészt pedig a gyönyörű sötétkék díszpárnámra, melyet Viki barátnőm varrt nekem. Az anyag az Emese szobájába készült szék kárpitozásából maradt, és nagyon szeretem, mert színjátszós :) A kedvenc függönyeim, melyek anyagköltsége kb. 7000 Ft volt, szintén Viki munkáját dicsérik (illetve az egyszínű sárga és a hátsó kék díszpárna is). Még megemlíteném az Ikea Tertial lámpáját is, ami kikandikál a függöny mögül. Az eredetileg is kedvező árnál is kedvezőbben, 1000 Ft-ért vettem használtan, és bár nem magamnak vettem, de végül megtartottam, mert így végre van olvasólámpa, és be lehet kuckózni teával meg könyvvel, meg hajnalban vizsgaanyaggal, szóval tök jó. A "dohányzóasztal" nem a szívem csücske, de jelenleg funkcionálisan megfelel, és nagyobb gondom is van jelenleg mint utánpótlást keresni, de egyszer biztos annak a lecserélése is sorra kerül. 


Remélhetőleg még tudok írni január végéig is néha-néha, de az igazi visszatérést februártól tervezem. Nagyon izgalmas dolgok lesznek: lakásfelújítás, bútorfelújítások a műhelyből, és még sok egyéb, szóval ne hagyjatok el a hallgatás ellenére sem! :)

1 megjegyzés:

Szólj hozzá!